Se hvem som stiller i bydelsutvalget

I år er det lokalvalg, og nå kan du se hvilke MDGere du kan stemme på i bydelsvalget.

25. mai 2023

Ved forrige kommunevalg gjorde vi et helt rått valg på St. Hanshaugen med hele 26,2% oppslutning. La oss gjenta den suksessen!

Under ser du en oversikt over hvilken kandidater som ble valgt til listen for vårt bydelsutvalg. Lista har en rekke kandidater med lang fartstid i bydelspolitikken, men også flere nykommere.

Dette er kandidatene

1 Christoffer Olsen Nyhus (34)

Christoffer er ildsjelen bak innbyggerforslaget om torg og sykkelvei i Fredensborgveien som bystyret gikk inn for å utrede etter anbefaling av byråden. Ombyggingen av Hammersborgtunnelen vil tilføre Ring 1-trafikk i flere nabolagsgater som vil trenger avbøtende tiltak for trygg skolevei, sunt bomiljø og levende byliv. Ja til grønne gater!

Christoffer er lokallagsleder og vara i Miljø- og byutviklingskomiteen. Til vanlig jobber hen i bistandsbransjen med fokus på barn og jenters rettigheter. Hen er utdannet innen humanetiske fag, er medstifter av SKOKS (https://www.etskeivtkultursenter.com/) og elsker katter.

2 Nora Sulejmani (23)

3 Adela Sanchez Askeland (35)

Jeg stiller til valg for MDG St.Hanshaugen fordi jeg ønsker å bidra i lokalmiljøet mitt. Hjertet mitt har alltid banket ekstra for barn, inkludering og mangfold. Som grønn-politiker vil jeg arbeide for at sosialpolitikken vår når like godt frem som miljøpolitikken vår. Alt henger sammen.

Jeg vil bidra til at barna våre møter en god, trygg og inkluderende skole. En skole hvor de kan møtes som sitt autentiske selv og får gode relasjoner med andre. At by-barna har tilgang på marka og at ungdommene våre kan få jobb gjennom bydelen.

Jeg vil bidra til at eldre kan delta i bylivet på samme premiss som meg. At de møter høy kvalitet i hjemmetjenesten med god tid i hvert besøk. Og at de får gode aktivitetstilbud utenfor hjemmet.

Jeg vil bidra til at St.Hanshaugen får enda flere levende gater, mangfoldig byliv og mer kulturtilbud som utekino og nabolagsmarked.

Vi vet at grønne og inkluderende uterom er viktig for helse, tilhørighet og biomangfold. Og jeg håper at jeg får gleden av å arbeide for nettopp dette de kommende årene. Godt valg 💚

4 Vilde Rosén (42)

Bruk hodet – vi har bare en klode!
Jeg stiller til valg for MDG på St. Hanshaugen. Jeg tror vi kommer til å se tilbake på denne tiden og lure på hvorfor vi ikke gjorde mer for å redde klimaet. Vi vet jo så godt at vi ikke kan ødelegge livsgrunnlaget vårt, likevel er det så enkelt å holde på som før. Jeg meldte meg inn i MDG for et par år siden etter at enda en konsesjonsrunde åpnet opp for mer olje og gass.
Jeg tror på de gode, grønne løsningene for byen, for verden. Lokalt på St. Hanshaugen betyr det mer grønt, flere Grotto’er! Endelig bibliotek, flere møteplasser! Mer liv, flere levende bygater!
For meg personlig er det også stort at jeg har fått inn i programmet til Oslo MDG at vi vil la foreldre få velge om barna skal begynne på skolen det året de fyller seks eller syv år. Visste du at norske barn født i november eller desember har 80 prosent større sannsynlighet for å få ADHD enn barn født i januar eller februar? I dag må du ha en sakkyndig erklæring for å få utsatt skolestart. Jeg mener vi burde la foreldrene få vurdere om deres barn er skolemodent, som i Danmark. Noen av barna våre, spesielt guttene, har godt av å få være ett år ekstra i barnehagen. Som mor til en gutt født i november er dette viktig for meg, så nå vet du hvem du kan stemme på om dette også er en hjertesak for deg.
Godt valg!

5 Victor Smith

6 Amalie Moursund-Härenstam

7 Sook Berge Buer

8 Jan Pesl

9 Julie Borge Blystad

10 Francis Augusto Medeiros-Logeay

11 David Gallefoss

12 Lars Bockman

13 William Jenssen

14 Christina Lund

15 Eiril Linge

16 Ryan Elliot Gever

17 Daniel Rees

18 Veslemøy Hvidsten

19 Karianne Førland Vennerød

20 Matias Robberstad Vangen

21 Hans Christian Virik