Verdens miljødag – hjelp oss ivareta Oslos biologiske mangfold!

Hei!

Har du vært innom Miljøpartiet De Grønnes stand på Knut Knudsens plass i dag og fått en frøpose, og lurer på hvordan du skal så dem? Frøene du holder i hendene er byens pollinatorer glade i, og vi mener det er viktig å holde disse glade, slik at de kan fortsette og produsere all den gode maten vår! Og vet du hva? Du kan også spise disse blomstene – godt for humla, godt for oss.

Blomkarse

Legg frøene i lunkent vann i et døgn før du skal så dem. Så frøene 2 cm ned i fuktig såjord, med minst 20 cm klaring mellom frøene. Etter oppkomst, plasser spirene lyst og svalt. For å få store blomster, er det best å bruke jord som ikke er så altfor næringsrik og fuktig.

Blomkarse er humlevennlig og mennesker kan også spise blomstene, det er for eksempel lekkert i salat.

 

Ringblomst

Frøene såes i fuktig jord, 1 cm ned, og med ca 20 cm klaring mellom frøene. Hold jorden fuktig til frøene spirer, og den trives i næringsrik og veldrenert jord. Vannes ved tørke. Ringblomst kan også sås om høsten for tidlig blomstring på våren. Kronbladene fra ringblomst kan spises, og humlene liker også ringblomsten godt.

 

Hvorfor humlevennlig?

Humler og andre pollinator-arter står i dag overfor store trusler i det moderne samfunnet. Intensivering av landbruk og innskreking av grønne områder i urbane områder, gjør livet vanskelig for våre små venner. Så mye som en tredjedel av verdens matproduksjon er avhengig av pollinering, og en kollaps i humle- og biebestander vil få alvorlige konsekvenser.

Miljøpartiet De Grønne ønsker et grønt byrom hvor blant annet humla kan leve. Les mer om våre ideer om en by for alle her. Eller vil du vite mer om humla? Les mer på La Humla Suse sine nettsider.

Dette er et eksempel på grønn politikk, så lett som det.