Vardebrenning på St.Hanshaugen

Folkeaksjonen-oljefritt-Lovese-1024x713

 

Lørdag 23. februar inviterer St.Hanshaugen MDG til vardebrenning for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. Varden vil bli tent på toppen av St.Hanshaugen.

 

Program

16:30: Oppmøte ved tårnhuset på St. Hanshaugen
17:00: Varden tennes akkompagnert av et par kulturelle innslag
17:30: Appell fra De Grønnes stortingskandidat i Oslo, Rasmus Hansson

Det blir fritt fram for folk å grille (vegetar)pølser, marshmallows og andre godsaker på bålet.

Samme dag vil det tennes varder over hele landet, fra Lindesnes i sør til Sør-Varanger i nord. Arrangør er Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja, i samarbeid med Naturvernforbundet og mange flere lokale initiativtakere.

Se side for arrangementet på Facebook>>

 

Hvorfor?

Med vardebrenningen vil vi varsle at det igjen snakkes om å åpne de verdifulle havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja for oljevirksomhet.

Havområdene er hjem til verdens ti største fiskebestander, noen av Europas største fuglefjell og kilometerlange korallrev. Folk, fiskere, forskere og fagdirektorater er enige – her er det for sårbart for oljeutvinning.

I Norge har vi muligheten til å si nei til den grådige jakten etter mer olje og gass. Det er fremtidsrettet å bruke våre kloke hoder og vårt økonomiske handlingsrom på å etablere et bærekraftig næringsliv og alternative energikilder. For hvem skal gå foran og la oljen ligge, dersom ikke Norge gjør det? Oljedebatten handler også om global solidaritet.

De Grønne reagerer, i likhet med Naturvernforbundet, på at regjeringen vil åpne de sårbare områdene ved Jan Mayen og Barentshavet sørøst. Barentshavet og Lofoten er del av det samme økosystemet, og oppvekstområder for de samme fiskeslagene.

Vi må ikke sette kortsiktige næringsinteresser foran hensynet til evigvarende fiskeressurser og klodens fremtid. Bli med og tenn en varde i mørket for en fossilfri fremtid!

Foto: Folkeaksjonen oljefritt Lovese